Wie is...


... Erik Braam?

Op 22 januari 1966 werd Erik Anton Johan Braam geboren in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Zijn ouders woonden toen al in Arnhem. Rond zijn 6e verhuisde Erik en zijn familie naar het dorp Rheden (tussen Arnhem en Dieren). Tijdens zijn studie Commerciële Economie aan de HEAO verhuisde Erik weer terug naar Arnhem, terwijl zijn studie hem ook nog naar Worms (tussen Mainz en Mannheim) en München (stage bij BMW Motorrad) in Duitsland bracht.

Op 30 juni 1993 werd Erik's HEAO-diploma uitgereikt, de dag erna startte zijn loopbaan. Na ruim 4,5 jaar als mediaplanner bij de Arnhemse vestiging van Universal Media te hebben gewerkt, lonkte het Duitse taalgebied opnieuw. Ditmaal werd het Wenen, waar helaas de mentaliteit van de Oostenrijkers toch anders was dan waar hij op basis van zijn stage in München een beetje op had gehoopt. Wenen is een mooie stad, maar de inwoners blijken toch erg afstandelijk te zijn. Tip: Radio 88.6.

Na terugkomst uit Wenen, werd Erik in 1998 gevraagd om als RTV-director aan de slag te gaan bij het inmiddels niet meer bestaande mediabureau The Media Partnership. Wat begon als een tijdelijk klus groeide uit tot een onstuimige periode, aangezien TMP ophield te bestaan en Erik meeverhuisde naar wat vroeger Equmedia heette (tegenwoordig Starcom). Binnen Equmedia zag Erik zijn kans schoon en maakte van zijn hobby zijn beroep door Radio- en TV-planning in te wisselen voor Online Mediaplanning bij zusterbedrijf MediasynergY. Daarmee was Erik één van de eersten in Nederland die zich professioneel bezighield met het adverteren op Internet.

...

Inmiddels woont Erik al weer geruime tijd samen met zijn vriendin Mirjam van den Dungen in de Arnhemse wijk Heijenoord, een wijk waar hij ook een site over onderhoudt: Heijenoord.net. In april 2007 werd hun dochter Willemijn geboren, in mei 2009 hun tweede dochter Leonoor.

Sinds augustus 2008 is Erik oprichter en eigenaar van zijn eigen online marketingbureau Bureau Braam. Bureau Braam is gespecialiseerd in online marketing advies voor het MKB. Aangeboden diensten gaan van de A van Affiliate Marketing tot aan de Z van Zoekmachine Marketing.

In januari 2009 is Erik een tijdelijke samenwerking aangegaan met Communicatiebureau Puntkomma, waar hij in de rol van Online Communicatieadviseur als 'generalist binnen een specialisme' adverteerders op het online marketingvlak helpt.

Naast zijn werkzaamheden bij Bureau Braam, verhuurt Erik zich ook als freelancer. Veelal zijn het (internationale) mediabureaus die hem vragen om voor één of meerdere maanden in te springen als Digital Director of Senior Online Communications Planner. Maar ook zwangerschapsverloven kunnen zo worden opgevangen: zo heeft hij al opdrachten vervuld bij o.a. TUNIX en taleninstituut Bosch & Barnsdale, waar hij respectievelijk de marketing manager en de vestigingsmanager tijdelijk verving.